Gastenboek

Welkom op ons gastenboek. Laat hieronder een leuk bericht of uw ervaring achter.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben. We houden het recht om ongepaste berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
7 entries.
Bart
Ik ontmoette Tom van Bulgaria Invest op de secund home beurs in Gent en mijn aandacht ging direct naar zijn stand, vooral omdat het grote publiek massaal naar Spanje ging kijken. Ik leerde vooral dat onbekend, onbemind is want vele mensen die Bulgarije niet kennen weten niet wat ze missen. Lekker eten, drinken, ongerepte natuur, leuke sfeer, ... Europees en daarbovenop vele malen goedkoper als bij ons (op alle vlakken). Genieten hoeft dus niet altijd duur te zijn. Bulgarije had al even voor de ontmoeting met Tom mijn aandacht getrokken maar sinds de beurs was ik wel snel verkocht aan dit prachtige land.

Wat ik vooral super vond was het feit dat je voelde dat hij alles vertelde vanuit zijn hart en niet om je te proberen overhalen. Alles kwam heel natuurlijk en onbedwongen over. Toen hij vertelde over de reis die hij aanbood was er weinig aan te verliezen. Ik stemde vrij snel in omdat ik vooral zelf wilde proeven van deze minder bekende bestemming, ook al was ik ergens al half overtuigd. Ik wou het zelf zien en meemaken om mezelf volledig te kunnen overtuigen. De reis bevestigde dan ook snel mijn gevoel dat ik had. We hebben veel huizen bezocht maar ook daarnaast was er ruimte om kennis te maken met het land en om dingen te bezoeken. De passie en kennis die Tom heeft spreekt boekdelen en bevestigd alleen maar dat alles wat hij doet vooral met een gevoel en passie is als drijfveer. Ik had mijn oog laten vallen op iets wat normaal niet direct apart te koop stond, een mooi stuk grond met fenominaal uitzicht (een toplocatie;) van 2050m² met een grote schuur op en veel mogelijkheden bood. Mijn gevoel zat tijdens de reis direct dik ok zowel bij Tom als persoon als bij zijn concept en het land zelf.

2 weken later werd de compromis vlot overeengekomen en was het enkel nog afwachten voor de akte.
Na 2.5 maand was de akte klaar en kon deze onderschreven worden. Dit kon ook perfect op afstand maar ik koos ervoor om toch zelf te gaan tekenen, een goed excuus om nog eens op reis te kunnen gaan en mijn aankoop nog eens te bekijken. Ik huurde zelf een wagen om daar ter plaatse ook op ontdekking te kunnen gaan. Overnachten kon ik kosteloos in Tom zijn prachtige hoeve dus daar hoefde ik me geen zorgen in te maken.

Ik kijk alvast uit naar de volgende stap in dit avontuur!
René Vos
Bulgaria Invest heeft onze aandacht gewekt tijdens de Second Home Beurs in Utrecht. Naarmate we meer ontdekten over dit prachtige land, groeide onze nieuwsgierigheid. Uiteindelijk hebben we besloten om afgelopen zomer door te brengen in Bulgarije, met als doel dit land beter te leren kennen.
Tijdens onze tocht door Bulgarije namen we contact op met Tom. Hij en Erika nodigde ons hartelijk uit en verwelkomde ons met open armen. Samen hebben ze ons prachtige projecten laten zien. Wat we heel fijn vonden was de totale vrijheid die we kregen. Er werd absoluut geen druk uitgeoefend om snelle beslissingen te nemen.
Dankzij Bulgaria Invest hebben we niet alleen Bulgarije ontdekt, maar hebben we ook het voorrecht gehad om Tom en Erika te ontmoeten, twee buitengewone individuen die ons met open armen hebben ontvangen. Wij waarderen hun warmte, expertise en vrijblijvende benadering. We willen hen van harte bedanken voor hun gastvrijheid en enthousiaste begeleiding tijdens onze tocht door Bulgarije.
K. van Vliet
Ik ben overweldigd door de uitstekende service die Bulgaria Invest heeft geleverd bij het renoveren van onze nostalgische boerderij in Bulgarije. Vanaf het allereerste contact waren ze professioneel en vol begrip voor onze wensen. Ze hebben met zorg en toewijding gewerkt om de oude charme van het pand te behouden, terwijl ze tegelijkertijd moderne voorzieningen hebben toegevoegd.

Het team van Bulgaria Invest was uitermate bekwaam en deskundig. Ze gaven ons regelmatig updates over de voortgang van het project en waren altijd bereid om onze vragen te beantwoorden. De communicatie verliep vlot en duidelijk, wat ons een gevoel van vertrouwen gaf gedurende het hele proces.

Nu de renovatie is voltooid, zijn we absoluut tevreden met het resultaat. Onze boerderij is omgetoverd tot een prachtige plek vol nostalgie en comfort. We kunnen niet genoeg lof geven aan Bulgaria Invest voor hun toewijding aan kwaliteit en hun respect voor het erfgoed.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en bekwame firma om uw nostalgische boerderij te renoveren in Bulgarije, raad ik u ten zeerste aan om voor Bulgaria Invest te kiezen. Ze hebben onze verwachtingen overtroffen en we zijn dankbaar voor hun fantastische werk!
Jenneke & Edwin
Het begon als een zoektocht op de second home beurs in Utrecht 2022.
Ons oog viel op een prachtige betaalbare boerderij in Bulgarije.
Zelf hadden we nooit gedacht om te kijken naar een huis in Bulgarije.

We gingen enthousiast naar huis om alles te laten bezinken.

Na enige tijd heeft Tom contact met ons opgenomen om te kijken of we nog steeds interesse hadden. We waren nog steeds enthousiast en zo werd al snel een vervolg afspraak gemaakt. Nadat we met Tom gesproken hadden om een aantal huizen vrijblijvend te bekijken zijn we naar Bulgarije vetrokken ( geheel verzorgd door Tom).

Het avontuur was begonnen.
Toen we aan kwamen in het eerste huis waren we al enthousiast, en dit was pas het eerste huis ! Na een goede ontvangst en nachtrust zijn we op pad gegaan.
Een aantal huizen bezocht, gezien wat hoe ze een huis hebben verbouwd en wat allemaal mogelijk is.

Na een aantal huizen gezien te hebben hadden we besloten om te kiezen voor het kolonel huis. Een schitterend uitzicht en de mogelijkheden om een prachtig huis te realiseren naar onze wensen.

we hebben besloten om het huis met land te kopen en de volgende stappen te bespreken met Tom.
de notaris bezocht en de advocaat geregeld voor de overschrijving van ons huis. Nadat alles goed geregeld was een vervolg afspraak gemaakt.

Twee maanden later besproken hoe de verbouwing te realiseren en een afspraak gemaakt om de vordering te volgen.

We zijn goed begeleid door Tom en zijn collega Ivo
fijne mensen die je geheel in je waarde laten.
we zijn aan een prachtig avontuur!!
we hebben er zin in.
Bulgarije heeft niet alleen betaalbare woningen, het land is schitterend en als je nog twijfelt om een huis te kopen of te huren,. neem een bezichtiging reis en laat je verassen door de gastvrijheid van Tom en het schitterende land.

met vriendelijke groet,

Edwin en Jenneke
Saskia van Perlo
Een lang weekend optimaal kunnen genieten van Bulgarije. Met alle neefjes en nichtjes in een van de mooie huizen mogen logeren. Ieder had zijn eigen kamer, grote douche, knus keukentje en woonkamertje. En heerlijk heel het weekend van de buitenlucht genoten met een warm vuurtje!
Een geweldige plek om echt eens tot rust te komen en met de familie plezier te maken. Zeker voor herhaling vatbaar!
Wat begon als een zoektocht naar een huis, eindigde met het begin van een avontuur.

Het is november 2021 als ik een zoektocht begin naar een vaste woonplaats in Bulgarije.
Door mijn ouders werd ik gelinkt aan ‘Bulgaria Invest’, na een artikel in de Belgische krant over de huizenmarkt in Bulgarije.
Na enkele malen de website van Bulgaria Invest bezocht te hebben, begon het toch wat te kriebelen en besloot ik om hen op te
bellen. Ik kreeg Tom Jansen aan de lijn, de Directeur van de firma.
Na mijn achtergrond te verteld te hebben, begon hij mij te informeren over de verschillende mogelijkheden in Bulgarije. Ik besloot dan ook om niet lang te wachten en een bezichtigingsreis te maken naar Bulgarije.

In december kom ik met mijn vader aan in Roemenië – daar het ook makkelijk is van Boekarest snel de grens over te steken – en
we worden opgewacht aan de luchthaven door Tom.
Tom neemt ons mee naar Razgrad, een tamelijk grote stad op een 2.5 u rijden ten zuiden van Boekarest. Daar overnachten we
in een leuk hotelletje en praten we over de streek en mogelijkheden die Bulgarije met zich meebrengt.

De volgende dag wakker worden met een prachtig sneeuwtapijt.
Het eerste huis op de bezoek planning is een Huis in Blagoevo, een klein dorpje op 15 minuten rijde, zuidwest van Razgrad. Er
is een echt JA-gevoel bij deze woning, maar we laten alle opties open. Daarna rijden we door naar een leuk klein dorpje –
Pomoshtitsa – om nog een 3 tal woningen te bezoeken. Ook allemaal zeer charmante, gerestaureerde landhuizen of
boerderijen. Allemaal voorzien van vele kamers en ook tal van uitbreidingsmogelijkheden of renovatie projectjes.
Ikzelf ben niet echt een zeer handig persoon, en heb ook geen zin in grote verbouwingen, en eigenlijk was ik al verkocht na het
eerste bezoek van het huis in Blagoevo – de Mitko House.
‘s avonds aan de tafel, met een glas wijn en een lekkere maaltijd, staat mijn hoofd niet stil. Doen we het of niet, het is toch wel
een grote onderneming om in het buitenland een huis aan te kopen.
We laten geen twijfel en vragen aan Tom of we de volgende dag enkele uren mogen doorbrenge in het huis in Blagoevo om
alles nog even op het gemak te laten bezinken en te bekijken.
Tom geeft ons de vrijheid om enkele uren alleen rond te lopen in het huis. Het is echt een prachtige hoeve, een prachtige streek,
alles past gewoon, het is echt zoals ik het ingebeeld heb.
Dus we besluiten volmondig om een bod te doen op het huis.

Eenmaal terug in België was er sprake van een zeer vlotte aankoopovereenkomst die Tom opstelde.
Dan begint de papiermolen ook gelijktijdig in Bulgarije te draaien, Tom heeft een top-team van advocaten en boekhouders te
beschikking om te assisteren met alle papierwerk en ook de vertaling ervan, want ja, Bulgaars is niet de meest makkelijke taal.

In januari keer ik terug naar Bulgarije, ditmaal om een bankrekening te openen en een firma (BV) op te richten om een stuk
landbouwgrond aan te kopen die ook naast het huis ligt. Alles was al in kannen en kruiken als ik de advocaat bezocht. Alles mooi
tot in de puntjes uitgewerkt en klaar.
Het duurde wel even voordat alle papieren in orde waren bij de notaris – de Bulgaarse papiermolen duurt net iets langer dan in
België of Nederland – maar beter iets tijd geven en volledig in orde te hebben dan er stukken ontbreken.
In april is het dan eindelijk zover. De officiële aankoop van de woning!
Nu kunnen we echt beginnen aan het avontuur.
Ik vlieg naar Bulgarije en samen met de verkopers kunnen we de deal afronden in Razgrad, alle documenten Tiptop voorbereid
door Tom zijn team, en alles is nog tamelijk snel geklonken.
Ik heb het me tot op heden nog gen dag beklaagd de keuze gemaakt te hebben om mijn permanente residentie in Bulgarije door
te brengen.

Het is een prachtig land, anderhalf uur rijden naar de kust (Varna) , maar toch in een prachtige streek kunnen vertoeven van
Bergen, meren, prachtige zomerse temperaturen, een zeer leuke Cultuur, lekker eten – de beste tomaten die ik ooit gegeten heb
- en ook zeer lekkere dranken. Het is een land waar je echt kan terugkeren tot de natuur.

Mensen die denken dat de Bulgaren nors zijn, zijn echt mis, Iedereen is echt gewillig je te helpen, als er geen Engels aan te pas
kan komen, dan gebruiken we gebarentaal.
Nog nooit heb ik zoveel sterren gezien als hier aan de hemel. Mijn eerste vuurvliegjes heb ik hier gespot.
Zwaluwen vliegen rond je aan de ontbijttafel – Zalig toch !
Ook de eerste verbouwingen zitten er al op. Tom met zijn team heft ervoor gezorgd dat we in een sneltempo de eerste kleine
veranderingen aan het huis hebben kunnen doen.
Ook na de aankoop blijft Tom steeds in contact, tuinonderhoud, zwembad onderhoud, het huis winter en zomerklaar maken,
Tom kan alles regelen, het is echt zoveel meer dan enkel de aankoop van een woning!We hebben er nu een zeer mooie zomer opzitten en ook een mooie Nazomer.

Mocht je twijfelen of een woning in Bulgarije iet voor jou is?
Ik zou er niet meer aan twijfelen. Contacteer Tom om een bezichtigingsreis te maken. Je kan niets misdoen met eens de sfeer te
komen opsnuiven, maar je leert pas echt het land kennen wanneer je er effectief een woning hebt.
Dit is juist het begin van wat zeker een zeer mooi avontuur wordt op Bulgaarse grond.

Jonas Vanden Abeele
Zeer tevreden klant van Bulgaria Invest
Mirjam en Jeroen Bernardus
Afgelopen oktober hebben we een fantastische bezichtigingsreis naar de Zwarte zee gemaakt. De aanleiding kwam voort uit een bezoek aan de seminar van Tom bij de Second Home beurs in Utrecht.
De trip naar Bulgarije had als doel het land beter te leren kennen (nooit eerder geweest) en om diverse bouwkavels te bekijken voor eventueel een tweede woning..
We zijn als koning en koningin verwend met deze mooie trip.
Eerst samen met medewerker Dave gevlogen vanaf Eindhoven naar Varna. Veel gekletst. De reis ging lekker snel.
Het weer was fantastisch in oktober. Iedere dag rond de 20 graden
Ons eerste verblijf in het prachtige kustplaatsje Sozopol was een verrassing. Veel cultuur, leuke mensen, super eten, mooie omgeving. Ons bezoek aan het eind van de trip was in Varna, waar we heerlijk konden genieten van deze moderne/hippe kustplaats met veel oog voor gezelligheid, restaurants en beachbarretjes met vuurkorven en leuke muziek.
De dagen zijn echt goed gevuld en je krijgt een zeer goed beeld van het land en de omgeving. Je moet er echt open voor staan en je zult zien hoe mooi het is.
Wie weet zullen we ooit onze second home hier vinden. Mogelijkheden genoeg. Voor onszelf hebben we eerst besloten om gezien onze redelijk "jonge" leeftijd nog iets meer van de wereld te willen zien maar Bulgarije is zeker in ons hart en we zullen waarschijnlijk komende zomer een roadtrip richting de Zwarte zee gaan doen.
Verder is het ook zeker een aanrader om met het fantastische, gastvrije team van Tom een bezichtigingreis te plannen!

Groetjes,
Jeroen en Mirjam